Fiske

Fiskesäsong

Fiskesäsongen är beroende av isläget men börjar normalt i början eller mitten av april och varar till slutet av november. Gäddfisket är som bäst under våren och hösten medan abborren med fördel fiskas under sommaren. Regnbågen och öringen kan fiskas hela säsongen men trivs också i svalt vår- och höstvatten. Vintertid fiskar vi från is med angeldon och pimpel.

Fiskeregler

Fiskekort skall lösas före fiskets början. Variationer på fiskekort är många, det finns dagkort, veckokort, årskort. Egna båtar och kanoter är förbjudna i alla regnbågsvatten. Max tre regnbågar/öringar per dagkort. Fisketiden är normalt 06.00-22.00.

Fiskarter

krokegöl sjön  sätts regnbåge ut. Storleken varierar mellan 0,5 och 1,5 kilo men vid varje utsättning placera vi även ut ett antal större fiskar med vikt mellan 2 och 4 kilo. I ett par naturvatten finns riktig grov gädda och abborre, gäddor i storleksklassen runt 10-12 kilo hör inte till ovanligheterna.

Fiskeguider

Glasrikets Sportfiskeområde erbjuder kunnig personal av olika karaktär. De kan visar när, var och hur man skall fiska i de olika vattnen eller instruera i olika kast- och fisketekniker. Vår personal kan även hjälper till med hela arrangemang.

Fiskemetoder

regnbågen fiskas på fluga, spinn eller mete. Flugspön i klass 4-7 är att rekommendera samt lätt haspelutrustning med små spinnare och skreddrag. Metaren agnar kroken med mask eller räka. För gäddfisket gäller lite kraftigare utrustning samt större, spinnare, skeddrag och vobblers.

Grupp och företagsarrangemang

Glasrikets sportfiskeområde ordnar fiske och en mängd olika arrangemang för grupper. I området kan ni ex. hyra en ”egen sjö” med nyinplanterad öring och regnbåslax. Detta kan kombineras med konferens och på kvällen rekommenderar vi grill/fiskemeny eller den lokala specialiteten Hyttsill, som äts i någon av våra glashyttor.

Fiskevatten (Krokegöl)

 

Ädelfiske ( Krokegöl)

Dagskort                             225:-   ( max 3 fiskar )

3-dagarskort                      600:-  ( max 3 fiskar )

Familjekort                        350:-   ( max 4 fiskar )

Undomskort ( 12-18 år )  150:-   ( max 2 fiskar )

Vinterfiske                          120:-

Årskort                             3500:-

Hyra av båt                        100:-

Karta Glasrikets fiskeområde:

Skanning_20160402
Ring eller maila gärna för mer information.
+46 (0)478 505 17 eller +46 (0)478 500 41
E-post:info@glasriketkosta.se

OBS!
Vi vill påpeka att eftersom Kosta folkets hus inte längre arrenderar sjöarna Vitgöl ,Djupgöl och Stampen så gäller inte gamla löften om båtplats i sjöarna. Stiftet ihop med Kosta Lodge, den nya arrendatorn, uppmanar alla båtägare att ta bort sina båtar från dessa sjöar.