Ad

Glasrikets Sportfiskeområde

Publicerad 12 mars 2015 | av Kosta Folkets Hus

 

Fiskesäsong

Fiskesäsongen är beroende av isläget men börjar normalt i början eller mitten av april och varar till slutet av november. Gäddfisket är som bäst under våren och hösten medan abborren med fördel fiskas under sommaren. Regenbågen och öringen kan fiskas hela säsongen men trivs också i svalt vår- och höstvatten. Vintertid fiskar vi från is med angeldon och pimpel.

Fiskeregler

Fiskekort skall lösas före fiskets början. Variationer på fiskekort är många, det finns dagkort, veckokort, årskort. Egna båtar och kanoter är förbjudna i alla regnbågsvatten. Max tre regnbågar/öringar per dagkort. Fisketiden är normalt 06.00-22.00.

Fiskarter

Tre av områdets sjöar sätts regnbåge och öring ut. Storleken varierar mellan 0,5 och 1,5 kilo men vid varje utsättning placera vi även ut ett antal större fiskar med vikt mellan 2 och 4 kilo. I ett par naturvatten finns riktig grov gädda och abborre, gäddor i storleksklassen runt 10-12 kilo hör inte till ovanligheterna.

Fiskeguider

Glasrikets Sportfiskeområde erbjuder kunnig personal av olika karaktär. De kan visar när, var och hur man skall fiska i de olika vattnen eller instruera i olika kast- och fisketekniker. Vår personal kan även hjälper till med hela arrangemang.

Fiskemetoder

Öring- och regnbågen fiskas på fluga, spinn eller mete. Flugspön i klass 4-7 är att rekommendera samt lätt haspelutrustning med små spinnare och skreddrag. Metaren agnar kroken med mask eller räka. För gäddfisket gäller lite kraftigare utrustning samt större, spinnare, skeddrag och vobblers.

Grupp och företagsarrangemang

Glasrikets sportfiskeområde ordnar fiske och en mängd olika arrangemang för grupper. I området kan ni ex. hyra en ”egen sjö” med nyinplanterad öring och regnbåslax. Detta kan kombineras med konferens och på kvällen rekommenderar vi grill/fiskemeny eller den lokala specialiteten Hyttsill, som äts i någon av våra glashyttor.

Fiskevatten

Området omfattar 3 sjöar av varierande storlek. Vid sjöarna finns iordningställda stigar, bryggor, grillplatser och vindskydd för rast och matlagning, samt TC och sopmajor. Vid vissa sjöar finns det möjlighet att både tälta och ställa upp husbil eller husvagn.

Glasrikets Sportfiskeområde Prislista

Ädelfiske ( Krokegöl, Djupgöl och Vitgöl )              Naturfiske ( Stampen och Visjön )

Dagskort                             225:-   ( max 3 fiskar )                 Dagskort                   60:-

3-dagarskort                      600:-  ( max 3 fiskar )                  Veckokort               250:-

Familjekort                        350:-   ( max 4 fiskar )                  Årskort                   500:-

Undomskort ( 12-18 år )  150:-   ( max 2 fiskar )                  Hyra av båt            100:-

Vinterfiske                          120:-

Årskort                             3500:-

Hyra av båt                        100:-

Hyra av fiskespö                 75:-

Karta Glasrikets sportfiskeområde:

Skanning_20160402
Ring eller maila gärna för mer information.
+46 (0)478 505 17 eller +46 (0)478 500 41
E-post:info@glasriketkosta.se

Det går även bra att köpa fiskekort på Jaktia. ( Kosta Outlet)  http://www.kostaoutlet.se/butiker/jaktia.html

Tags: , ,


Om författarenTillbaka till toppen ↑